Boomverzorging

Bomen kunnen een mooie en krachtige toevoeging zijn aan een leefbare tuin. Maar door hun omvang zijn ze in de praktijk vaak net wat lastiger te onderhouden dan de wat fijnere tuinonderdelen zoals struiken en perken. Door uw bomen om de zoveel tijd aan een grondige snoei- of kapbeurt te onderwerpen zorgt u ervoor dat volwassen bomen in goede conditie blijven en dat de groei en ontwikkeling van jonge bomen wordt gestimuleerd. Op deze manier blijft ook het evenwicht in uw tuin bewaard.

Ervaring leert dat er vaak weinig ruimte is om een boom te kappen. Onze hoveniers beschikken echter over het juiste diploma, een aantal praktische methodes en goed onderhoudsmateriaal om bomen effectief en veilig te kunnen kappen. Zo komt uw tuin onbeschadigd van deze grote ingreep af.

Wij kunnen uw bomen op verschillende manieren onderhouden. Samen met u kijken we naar de huidige situatie, het gewenste resultaat en geven we u graag een passend advies.

Toppen
Hoge bomen worden vaak getopt. Het bovenste gedeelte van de boom wordt dan verwijderd waardoor uw tuin meer zonlicht krijgt.

Opsnoeien
De onderste takken van de boom worden bij het opsnoeien verwijderd. Zo ontstaat er ruimte en licht onder de boom.

Vormsnoei
Een aantal boomtakken worden verwijderd of ingekort om zo een gewenste vorm in de boom de krijgen.

Lichtsnoei
Bij lichtsnoei worden er takken van de boom verwijderd zodat de boom minder ‘dicht’ wordt. Op deze manier krijgt de boom meer zonlicht.

Kandelaberen
Met deze technieken snoeien we de boom in een kaarsvorm. De knotten worden afgezaagd waardoor alleen de stam met takkenstompen overblijft.